Linnoituksen Wanhat Pihat: 3 suosikkiani

Matkavinkit

**Yhteistyössä: Visit Hamina**

Linnoituksen Wanhat Pihat on Haminan vanhassa linnoituskeskustassa järjestettävä tapahtuma, jossa yleisö pääsee ihastelemaan vanhan keskustan upeita, yksityisiä sisäpihoja.

Tänä vuonna Linnoituksen Wanhat Pihat -tapahtumassa 16 yksityistä pihaa avaa porttinsa yleisölle. Pihat ovat avoinna klo 12-18. Vinkki budjettimatkaajalle: tapahtumaan ei ole pääsymaksua!

Tapahtuma järjestetään 31.7.-4.8.2018, yhtä aikaa kansainvälisen Hamina Tattoo -sotilasmusiikkifestivaalin kanssa, joten samaan aikaan Haminassa on paljon koettavaa ja mukavan kansainvälinen fiilis!

Arvilommin_talo_Hamina

Linnoituksen Wanhat Pihat ja Hamina Tattoo: kaksi tapahtumaa samalla kertaa

Pihoissakin on koettavana muutakin kuin itse pihapiirit, mm. konsertteja, taidenäyttelyitä, kirppiksiä, pop-up-kahviloita ja muuta mukavaa.

Olen itse käynyt kyseisessä tapahtumassa lähes aina kun se on järjestetty, eli pari kertaa aiemmin. Tässä kolme omaa suosikkipihaani tähän asti. Tänä vuonna avautuu myös pari uutta pihaa, joten sieltä saattaa löytyä uusia ihastuksia minullekin!

Linnoituksen Wanhat Pihat, suosikkipiha 1: Warvaran talo

Warvaran talo on rakennettu 1824. Talon tontti on yksi Linnoituksen pienimmistä, ja oi kuinka syötävän suloinen sekä talo että piha ovat! Varsinkin tapahtuman aikana, kun pihapiirissä palvelee myös talon asukkaiden järjestämä ihanan romanttinen Ruusukahvila. Täällä tulee piipahdettua kahvilla useammankin kerran tapahtuman aikana. Kahvila on avoinna tapahtuman aikana samoin kuin pihakin, eli klo 12-18.

Pikkuympyräkatu 13 C
Hamina Tattoon pihakonsertti ke 1.8. klo 17.00-17.30:
Royal Military Police Band Saxophone Quartet, Alankomaat

Linnoituksen Wanhat Pihat, suosikkipiha 2: Esaiaksen talo

Esaiaksen talon nykyinen päärakennus on rakennettu 1848. Aikaisemmat tontilla olleet talot ovat tuhoutuneet vuosien 1821 ja 1840 suurpaloissa. Pihalla on myös 1700-luvulta peräisin oleva jännittävä holvikellari, joka on tässä kohteessa kiva erikoisuus. Tällä kauniilla pihalla kelpaisi paistatella kesäpäivää samppanjalasi kädessä!

Pikkuympyräkatu 19
Hamina Tattoon pihakonsertti la 4.8. klo 12.30-13.00:
Brass Quintet of The Central Band of The Ministry of Defence, Venäjä

Linnoituksen Wanhat Pihat, suosikkipiha 3: Pormestarintalo

Jos Warvaran talon piha oli pieni, niin tässä on sen vastakohta. Täällä puutarhafanit pääsevät oikein herkuttelemaan! Suuren pihan keskipisteenä on talon valmistumisen aikaan 1860-luvulla istutettu vanha tammi. Pihassa on myös muita samaa ikäluokkaa olevia saarnia, jalavia sekä suuri lehmus.

Pihapiirissä on myös hurmaava Pormestarintalon Pihakammari, joka on varattavissa yöpymiseen. Myös tällä pihalla on tapahtuman aikaan kahvila, jonka järjestää Linnoitusravintola Kamu!

Mannerheimintie 7 A

Hamina Tattoon pihakonsertti pe 3.8. klo 16.30-17.00:
Republic of Korea Ministry of National Defence’s Traditional Band, Korea

 

Koe samalla Hamina Tattoo -festivaali!

Vielä ehdit varata kesälomakalenteriin mukavan piipahduksen Haminassa, ja kokea samalla pihojen kanssa Hamina Tattoo -festivaalin!

Seuraa myös blogiani – ensi viikolla Hamina Tattoon alkurytmeissä kirjoitan blogiin muutamia menovinkkejä kyseiseen kaupunkifestivaaliin.

Katso täältä Linnoituksen kaikki 16 pihakohdetta

Katso täältä pihojen näyttelyt ja oheisohjelmat

**Yhteistyössä: Visit Hamina**

2 Comments Write a comment

Matkoista ja kauniista asioista inspiroituva copywriter, toimittaja ja yrittäjä.

2 Comments

  • Mari 29.7.2018

    Tämä vinkki tuli juuri sopivaan saumaan. Tuonnehan me taidammekin suunnata loppuviikolla, kiitos vinkistä.

    • Anita 30.7.2018

      Kiva kun vinkistä oli konkreettista apua ja tervetuloa Haminaan!

Leave a Reply