Haminan joulukalenteri-ikkunat

Matkavinkit

Haminan joulukalenteri-ikkunat on yksi Haminan hauskoista ja tunnelmallisista joulun ajan tapahtumista. Haminahan on tänä syksynä ollut ahkerasti lehtiotsikoissa ja radiotaajuuksilla lähinnä satametrisen lipputankoprojektin käänteiden ansiosta. Kaiken kohun keskellä on hyvä muistaa, että Haminassa on paljon muutakin – kuten näitä ihania talven ajan tapahtumia!

Haminan joulukalenteri-ikkunat: uusi ”luukku” aukeaa joka ilta

Joulukalenteri-ikkunoiden ympärille kietoutuva tapahtuma on järjestetty Haminassa vuodesta 2013. Jokaisena joulukuun iltana aattoon asti Haminan keskustan vanhojen talojen ikkunoista paljastuu koristeellinen ikkuna-asetelma.

Joulukalenterin tapaan ensimmäinen ”luukku” avataan 1.12. Uusi ikkuna avautui tänä vuonna joka ilta klo 18.00 – paitsi jouluaattona 24.12, jolloin ikkuna avautui jo puolenyön aikaan.

Avaamisen yhteydessä on yleensä ollut myös pientä ohjelmaa, kuten laulu- tai soittoesityksiä. Tapahtuman järjestävät vanhojen talojen asukkaat ja toimijat.

Haminan joulukalenteri-ikkunat ovat avoinna loppiaiseen

Eikä hätää vaikka joulu meni jo! Jos ikkunat kiinnostavat ja sinulla on lomaa välipäivinä tai uudenvuoden jälkeen, ehdit nähdä ikkunat vieläkin. Tämän vuoden joulukalenteri-ikkunat ovat esillä loppiaiseen eli 6.1.2019 saakka.

Voit vaellella vapaasti linnoituskeskustassa pitkin sädekatuja ja ympyräkatuja, sekä bongailla vastaantulevia ikkunoita satunnaisessa järjestyksessä. Jos taas haluat edetä suunnitelmallisesti ja nähdä kaikki ikkunat, voit käyttää apunasi tätä karttaa.

Suosittelen kiertelyä ilta-aikaan, jolloin päivänvalo ei aiheuta ikkunoihin heijastuksia ja niiden tunnelmat pääsevät täyteen oikeuteensa. Ja ovathan Haminan kaupunkimaisemat muutoinkin talvi-iltaisin aivan ihanat!

Ikkunoista löytyi myös New York

Kiertelin itse joulukalenteri-ikkunoita ennen jouluaattoa ystäväni kanssa. Näimme ikkunoissa ihania jouluisia minatyyrimaisemia mäenlaskuineen, karuselleineen ja tähtitaivaineen. Näimme myös väriteemoittain koristeltuja kokonaisuuksia ja ympäri maailman kerättyjä joulukoristeita. Yhdessä ikkunassa oli New Yorkin maisemia Chrysler-pilvenpiirtäjineen.

Ja kyllä, eräässä ikkunassa esiintyy minikoossa se 100 metriä korkea lipputankokin, jonka äärellä miniatyyrihahmot viettivät iloista joulua!

T

Jos haluat lukea lisää Haminasta, niin tässä linkkejä muihin postauksiin Haminan ympyröihin.

Linnoituksen Wanhat pihat: 3 suosikkiani

Oi Hamina! Oodi idylliselle kesäkaupungille

Haminan Lippumaailma vie ympäri maailman

No Comments Write a comment

Matkoista ja kauniista asioista inspiroituva copywriter, toimittaja ja yrittäjä.

No Comments

Leave a Reply