Tuu kattoo, Hamina Tattoo!

Matkajutut

**Yhteistyössä: Visit Hamina**

Valokuvat: Mikko-Pekka Purho
Kahviokuva omani.

Mikä ihme on Hamina Tattoo? Tattoo – sehän kuulostaa ihan joltain…tatuointifestarilta?

Älä huoli, kukaan ei tule takomaan nahkaasi. Tämä tapahtumaviikko menee ihan eri tavalla ihon alle!

Hamina Tattoo: menevää musaa ja upeaa marssia

Hamina Tattoo on kansainvälinen sotilasmusiikkifestivaali, joka järjestetään Haminassa joka toinen kesä heinä-elokuun vaihteessa. Tänä vuonna festivaalin ajankohta on maanantaista lauantaihin 30.7.-4.8.2018. Tapahtuma järjestettiin Haminassa ensimmäisen kerran vuonna 1990.

Tässä yhteydessä Tattoo tarkoittaa sotilassoittokuntien kuviomarssia samalla, kun he soittavat. Tänä vuonna Haminaan saapuvat taitojaan esittelemään sotilassoittokunnat Venäjältä, Iso-Britanniasta, Alankomaista, Etelä-Koreasta, Yhdysvalloista, Saksasta ja Norjasta. Suomalaisia sotilassoittokuntia on mukana kuusi.

(Uulalaa, kaikkien univormuja ihailevien kesäinen viikko!)

Tästä on sotilaallinen pönötys kaukana

Hamina Tattoo ei ole pelkkää marssimusiikkia, vaikka se onkin tapahtuman ydin. Tapahtuma on laajentunut ja muuttunut koko kansan kaupunkifestivaaliksi.

Haminan Kauppatorilla on Tattoo-klubiteltta, jossa on joka ilta huippuartisteja esiintymässä erilaisten kokoonpanojen kanssa. Mitä kuulostaisi Kaartin Combo plays Jamiroquai, Ilmavoimien Big Band ja Club for Five, Helsinki Cotonou-Ensemble ja korealainen akrobatia, tai Suvi Teräsniska ja Lapin sotilassoittokunta?

Tattoo-kävelykadulla voi innostua viikon ajan markkinatunnelmasta myynti- ja ruokakojuineen. Keskiviikosta lauantaihin Haminan vanha työväentalo eli Työski muuttuu Jazz Palatsiksi, jossa saa nauttia maamme eturivin jazzmuusikoiden konserteista.

Lisäksi konsertteja järjestetään myös mm. kirkoissa, Reserviupseerikoulun Maneesissa ja avoinna olevilla yksityispihoilla.

Tapahtuman kohokohta ovat tietenkin Haminan Bastionin telttakatoksessa iltaisin järjestettävät marssishow-esitykset, joissa kaikki sotilassoittokunnat esiintyvät ja marssivat erikseen ja yhtä aikaa. Niihin voi olla jo haastavaa saada lippuja, mutta ei hätää: ympäri kaupunkia tapahtuu, ja paljon myös ilmaiseksi!

Seuraavaksi siis budjettivinkit!

Ilmaiset menot budjettimatkaajalle

Jos haluaa ihastella kaikkia sotilassoittokuntia yhtä aikaa ja ilmaiseksi, kannattaa suunnata torstaina klo 14.00 alkavaan Tattoo-paraatiin. Paras paikka bongaukseen on Raatihuoneentori. Paikalle kannattaa suunnata ajoissa, ja auto tulee jättää kauemmas: sekä paraatin että tapahtuman ajaksi osa kaduista on suljettu autoliikenteeltä.

Kesäpuistossa Puistotalon edustalla on joka päivä klo 11.00 ilmaiset puistokonsertit. Kunkin vierailijamaan sotilassoittokunnat esiintyvät puistokonserteissa viikon aikana kerran. Konsertit kestävät noin 40 minuuttia.

Samaan aikaan Hamina Tattoon kanssa Haminassa järjestetään myös Linnoituksen Wanhat Pihat -tapahtuma. Tapahtumassa pääsee ihastelemaan täysin ilmaiseksi linnoituskeskustan vanhojen puukortteleiden yksityispihoja, joita tänä vuonna on mukana 16. Myös pihoissa on konsertteja ja niiden lisäksi mm. taidenäyttelyitä, vanhan tavaran kirppiksiä ja pop-up-kahviloita. Näin ihanaa on Warvaran talon Ruusukahvilassa Pikkuympyräkadulla:

Ota kesäloman loppukiri ja tule Haminaan

Kyllä nyt on monta syytä ottaa vielä kesäloman loppukiri ja tulla Haminaan. Etkoja vietetään mm. nuorisolle suunnatun Junior Tattoon ja Diandran messissä jo sunnuntaina.

Kuten täällä sanotaan: Tattoossa tavataan!

P.S. Voit myös nähdä Mini Tattoon maanantaina 30.7. klo 12.00 Helsingin Senaatintorilla ja Quantico Marine Corps Bandin Mäntyharjun kirkossa su 29.7. klo 14.30.

Katso koko tapahtumaviikon ohjelma: www.haminatattoo.fi

Lue myös, mitkä ovat suosikkipihani Haminan Wanhat Pihat -tapahtumassa!

Oletko käynyt Hamina Tattoossa? Jos et, niin tulisitko?

**Yhteistyössä: Visit Hamina**

No Comments Write a comment

Matkoista ja kauniista asioista inspiroituva copywriter, toimittaja ja yrittäjä.

No Comments

Leave a Reply