Turvesaunakokemus Turvehoitola Melissassa

Matkajutut

*Artikkeli on kaupallinen yhteistyö Turvehoitola Melissan kanssa*

Turvesaunaa en ole ennen kokeillut, vaikka olen tänä vuonna blogissa kirjoittanut kylpemisestä erilaisissa saunoissa. Päätin harrastaa lähimatkailua ja pitää ”tyky-iltapäivän” testaten, miltä turvesauna tuntuu. Kerron kirjoituksessa turvesaunan kulusta ja sen jälkeisestä hieronnasta. Lopuksi kerron, kuinka pääset Turvehoitola Melissaan, jos innostut testaamaan Kotkan tai Haminan suunnalla reissatessasi!

Turvehoitola Melissa avautui lokakuussa 2018 Kotkaan

Turvehoitola Melissa on uusi, lokakuussa 2018 avautunut hoitola Kotkan Karhulassa. Turvesaunan lisäksi hoitolasta saa erilaisia turvehoitoja, klassista hierontaa ja kuumakivihierontaa.

Turpeena hoitolassa käytetään suomalaista, tutkittua, puhdasta ja turvallista Lehto Peat -turvetta, joka tulee Ähtäristä. Turpeella kerrotaan olevan tutkitusti aineenvaihduntaa vilkastavia ja mm. erilaisia iho-ongelmia parantavia vaikutuksia. Tämä kuulosti hyvältä!

Turvesauna alkoi turpeen levittämisellä koko kroppaan

Turvehoitolan emäntä Melissa Tiitinen antoi minulle ja saunaseuralaiselleni kylpyhuoneeseen kiulullisen turvetta, joka näytti…hmmm, sanotaanko nyt kauniisti, että mämmiltä.

Turvesauna_Turvehoitola_Melissa

Turve oli miellyttävän lämmintä, ja sen levittäminen oli helppoa. Luulin ennakkoon, että turve karisee lattialle, mutta seos oli yllättävän voidemaista. Se ei myöskään tuoksunut oikeastaan miltään. Tai vähän, no, suolta.

Sain luvan napata kuvan saunaseuralaiseni jaloista ja käsistä. Tämän paljastavampia saunakuvia ei ole luvassa, joten voit rauhassa lukea eteenpäin!

Turvesaunan_hoitoturve

Turvesaunan lauteilla yliaikaa…

Kun turve oli levitetty, menimme istumaan lämpömittarin mukaan noin 57-asteiseen saunaan. Melissa antoi meille mukaan juomat, jottei lauteilla tulisi nestehukka ja huono olo. Heitimme löylyä ohjeiden mukaan kohtuullisesti, jottei turve alkaisi valua iholta pois kosteuden takia.

En yleensä jaksa olla saunassa kauaa. Nyt 20 minuutin viettäminen haaleassa saunassa ei tuntunut kummoiselta. Turve alkoi kuivua, ja kasvoja hieman pisteli. Pieni pistely on kuulemma ihan normaalia.

Meillä riitti seuralaiseni kanssa juttua sen verran, että olimme saunassa yliaikaa. Se kostautui: turve tarrautui kiinni ihon kuivimpiin kohtiin. Minun piti huudella Melissaa tuomaan meille pesusieni, jotta saimme raaputettua iholta takertuneimmat kohdat.

Saimme kuulla, että normaalin 20 minuutin saunan aikana turve ei takerru. Vähän nolotti saunassa venyminen yliaikaa…Pitää muistaa totella suihkuhuoneeseen viritettyä munakelloa!

Rentouttava hieronta Aaltosen tekniikalla

Saunomisen jälkeen olimme varanneet molemmille hieronnan ns. Aaltosen tekniikalla. Pääsimme hierontaan yhtä aikaa. Molemmat turvehoitajat, Melissa ja Tapani Tiitinen, ovat turvehoitajan koulutuksen lisäksi koulutukseltaan hierojia. Tai jos ollaan tarkkoja, niin vierailuhetkellämme Tapani opiskeli hierojaksi.

Tapani pitikin hieronnan aikana mukavaa luentoa siitä, missä kohtaa mikäkin lihas on. Kynttilöiden loisteessa ja tuoksussa tuli kaiken lisäksi ihan jouluinen tunne.

Hieronta Aaltosen tekniikalla ei ollut nimestään huolimatta mitään meren aaltojen hellää hivelyä. Se oli ihan kunnon hierontaa, joka tuntui välillä melkoisen makealta. Hieronta teki todella hyvää kirjoitustyötä tekevän selkälihaksille. Hieronnan on kehittänyt Erkki Aaltonen. Siinä avataan tehokkaasti selkärangan nikamalukkoja sekä venytetään lihaksia.

Hieronnan jälkeen puimme ja joimme vielä tarjolla ollutta, sitruunalla maustettua vettä. Illalla kotisohvalla tunsin todella rentoutuneeni. Kropassa tuntui hyvältä, ja kyllä – ihokin tuntui pehmeämmältä. Saunaseuralaiseni kertoi seuraavana päivänä minulle nukkuneensa kuin pieni vauva.

Turvehoitola_Melissa_Kotkassa

Turvehoitola Melissaan pääset tunnissa pääkaupunkiseudulta

Turvehoitola Melissa sijaitsee toistaiseksi Melissa ja Tapani Tiitisen kodin yhteydessä erillisessä siivessä. Sauna ei ole suuren suuri – sinne mahtuu yhtä aikaa maksimissaan kolme henkilöä. Yrittäjillä on kuitenkin haaveena laajentaa toimintaa. Seuraa hoitolan Facebook-sivuja, niin näet uusimmat uutiset!

Hoitola sijaitsee noin 4 kilometrin päässä Karhulan keskustasta, Metsäkulman asuinalueella. Laita navigaattoriin osoitteeksi Karikatu 30. Kulku hoitolaan on kulman takaa, Rajakadun puolelta. Jos liikut julkisilla, niin Karhulan linja-autoasemalta pääset Metsäkulmaan busseilla numero 6, 6B ja 25 (vuoden 2018-2019 aikataulut), suuntana Suulisniemi, Sunila tai Tiutinen.

Helsingin seudulta ajat omalla autolla turvehoitoon tai turvesaunaan vain vähän yli tunnissa, ja Kouvolasta alle tunnissa!

*Artikkeli on kaupallinen yhteistyö Turvehoitola Melissan kanssa*

Katso turvesaunan ja turvehoitojen kuvaukset ja hinnat Turvehoitola Melissan www-sivuilta

Lue myös muut kesän 2018 saunareissuni!
Viimsi Spa ja 7 mahtavaa saunaa
Saunalautta Kiulu – löylyissä meren aalloilla
Savusauna, kesän parhaita juttuja

 

No Comments Write a comment

Matkoista ja kauniista asioista inspiroituva copywriter, toimittaja ja yrittäjä.

No Comments

Leave a Reply