lohileipää ja muita herkkuja talvisella nuotiolla

Nuotioretki ja ”kuvauskeikka” luksustyyliin

Matkajutut

Nuotioretki voi olla muutakin kuin makkaraa ja Turun sinappia! Tänään iltapäivällä suuntasimme ystäväni ja naapurini Jonnan kanssa ex-tempore -nuotioretkelle. Ajatuksena oli nauttia raitista ilmaa ja ottaa samalla muutama kuva molempien instatileille. Nuotio, hämärtyvä iltapäivä, vähän herkullista syötävää ja niin edespäin.

Molemmat pakkasivat koreihinsa joulupöydistä jääneitä herkkuja ja karkkeja. Sitten ajoimme vähän matkan päähän metsätien varteen ja pohrasimme hangessa (kyllä, Haminan pohjoisimmalla alueella on lunta) nuotiopaikalle kallion laelle.

Visualistien nuotioretki: rekvisiitta vimpan päälle à la @jonnatykkaa

Silloin kun kaksi visualistia ja innokasta instagrammaajaa lähtee retkeilemään ja ottamaan samalla valokuvia, niin siinä ehtii glögi jäähtyä kuksassa muutamaan otteeseen valokuvia ottaessa ja rekvisiittaa asetellessa.

Jonna on suosittu instagrammaaja omalla sisustukseen keskittyvällä instatilillään. Joten kun Jonnan kanssa lähdetään retkelle, rekvisiittaa on mukana enemmän kuin peruseräjormalla. Jonnan koreista löytyi niin paristoilla toimiva jouluvalosarja, erilaisia taljoja kuin jopa nupullaan oleva vahahyasintti! Jos haluat tutustua Jonnan kuviin enemmän, hänen tilinsä löytää instasta nimellä @jonnatykkaa

Nuotio syttyi helposti ja puut paloivat iloisesti. Pieni hiki ehti tulla menomatkalla, joten onneksi mukana kannetut puut jäivät kaikki sinne. Vielä piti keventää taakkaa nauttimalla mukaan otetut syömiset.

jonna valokuvaa nuotiolla

Naisten nuotioretki – lohimoussea ja tiramisua

Makkara ja Turun sinappi -mentaliteetin sijaan meillä oli alkupaloina ja suolaisena eväänä mukana minun tekemiäni kylmäsavulohi-homejuustolohileipiä (Blå Castello toimii hyvin kylmäsavulohen kanssa – kannattaa kokeilla!). Lisäksi mukana oli Jonnan tuomana ruissipsejä sekä niiden täytteeksi ihanaa lohi- ja sillimoussea.

Jälkiruoaksi nautimme tiramisua, jota teen joka joulu samalla, helpolla reseptillä. Mukana oli myös suklaalla kuorrutettuja manteleita sekä lakritsaa, jota Jonna oli ostanut Kööpenhaminan joulutorilta. Kun glögi loppui (ehdimme sentään juomaan sitä kuumanakin), siirryimme kuumaan kaakaoon.

Nuotiolla istuminen, tulen katsominen ja vieno savun tuoksu on niin rentouttava yhdistelmä! Varsinkin kun iltapäivä oli tyyni ja savu nousi hiljalleen ylöspäin, eikä tullut kitkeränä suoraan silmiin. Tuleekohan tästä meidän naisten jokaviikonloppuinen tapa?

Paristoilla toimiva jouluvalosarja ei ollut muuten yhtään turha, kun vaelsimme nuotiopaikalta pois hämärtyneessä illassa. Eiväthän luksusnuotioretkeilijät hoksannet tietenkään taskulamppua mukaan ottaa!

No Comments Write a comment

Matkoista ja kauniista asioista inspiroituva copywriter, toimittaja ja yrittäjä.

No Comments

Leave a Reply