kameli vauhdissa abu dhabi al ain

Aavikkoretki: Jebel Hafeet ja Empty Quarter

Matkajutut

Yksi suurimmista haaveistani Abu Dhabin matkalla – suurempi kuin nähdä Dubai pilvenpiirtäjineen – oli aavikkoretki. Niinpä lähdimme ystäväperheeni kanssa retkelle kohti Al Ainin kaupunkia ja sen nähtävyyksiä.

Pääkohteemme Al Ainin kupeessa oli Jebel Hafeet -vuori, joka sijaitsee noin 215 kilometrin päässä Abu Dhabista. Moottoritiellä keskellä aavikkoa mietin väkisinkin, millainen aurauskalusto täällä mahtaa olla hiekkamyrskyn yllättäessä? Matka-aika Jebel Hafeetille oli noin 2,5 tuntia.

Jebel Hafeet tarkoittaa ”tyhjää vuorta”. Se kohoaa 1240 metrin korkeuteen merenpinnasta keskellä laakeaa aavikkoa Abu Dhabin ja Omanin rajalla. Jebel Hafeet on emiraattien toiseksi korkein ja Abu Dhabin korkein huippu.

Perillä nousimme autolla serpentiinitietä pitkin vuorelle. Matkan varrella oli vielä vehreyttäkin. Jotkut hullut nousevat vuorelle polkupyörällä! Alamäkiajo pyörällä voisi olla enemmän mun juttu…

jebel hafeet al ain

Empty Quarter ja neljän tähden Jebel Hafeet -hotelli

Jebel Hafeetilta avautuivat mielettömät näköalat Empty Quarteriin eli Tyhjään neljännekseen, yhdelle maailman suurimmista aavikoista. Lisäksi vuorelta näki hyvin, kuinka laajalle levittäytynyt Al Ainin kaupunki on.

jebel hafeet empty quarter aavikkojebel hafeet empty quarter al ain

Jos haluaisi viettää lomaa ylhäisessä rauhassa, löytyy huipun läheltä – siis lähes keskeltä ei mitään – neljän tähden hotelli Mercure Grand Jebel Hafeet Al Ain Hotel.

Jebel Hafeet: James Bond ja Star Wars -maisemia

Ystäväperheeni poika oli tietenkin pukeutunut asiaankuuluvalla tavalla, kun kerran olimme tällaisissa Star Wars -maisemissa! Paikan elokuvamaisuutta lisäsi myös karussa rinteessä oleva pyöreä rakennus, josta tuli melkoiset ”olen James Bond -elokuvassa” -fiilikset. Valtiollisten rakennusten valokuvaaminen Abu Dhabissa on kielletty, joten siitä ei ole kuvaa.

Ylhäällä kukkulalla on vaatimaton kahvila ja hieman ankeat wc-tilat, mutta pääasia reissussa etenkin lasten kanssa on, ettei tarvitse kärsiä hätää eikä janoa. WC:n lähistöllä olivat paikalliseen tapaan myös rukoustilat.

jebel hafeet star wars lentäjä

jebel hafeet huippu jonka takana oman

jebel hafeet empty quarter näköalatasanne

Turisti innostuu kameleista

Matkalla näin vapaana aavikolla kuljeskelevia kameleita sekä kamelinkuljetusautoja. Tunne oli varmaan samanlainen kuin turisteilla, jotka näkevät Suomessa poroja ensimmäisen kerran! Olen toki nähnyt kameleita ennenkin, mutta en vapaana.

Otin kuvia vain vauhdissa, joten aavikko-otokset eivät olleet kovin onnistuneita. Tällä kuvalla toivottelin Suomeen hyvää uudenvuodenaattoa ja kehotin pitämään nestetasapainosta huolta.

kameli vauhdissa abu dhabi al ain

Haaveena vielä dyynikävely ja yöpyminen aavikolla

Jebel Hafeetin jälkeen kävimme vielä arabialaista arkkitehtuuria ja Al Ainin historiaa esittelevässä Al Ain Fort -linnoituksessa sekä Al Ainin kaupungin keskellä sijaitsevalla ”kaupunkikeitaalla”, Al Ain Oasiksella. Niihin palaan myöhemmissä postauksissa.

Koska lapset alkoivat olla loppumatkasta melko uupuneita, emme enää ehtineet päivän päätteeksi aavikolle kävelemään ja upottamaan varpaitamme ikiaikaisiin dyyneihin. Joskus vielä haluaisin yöpyä aavikolla teltassa. Mutta sehän on vain hyvä, että matkahaavelistalla on toteutettavaa!

Oletko sinä yöpynyt aavikolla? Missä maassa, millä aavikolla ja mistä varasit retken? Kuulen mielelläni vinkkejä ja kokemuksia tulevaisuuden matkoja ajatellen!

Lue myös Dubai Miracle Garden -ihmepuutarhasta, jossa ei olla ihan näin kuivissa tunnelmissa!

8 Comments Write a comment

Matkoista ja kauniista asioista inspiroituva copywriter, toimittaja ja yrittäjä.

8 Comments

 • Milja / Pipo silmillä 23.1.2018

  Yö aavikolla olisi minunkin haaveena. En ole ajatellutkaan, että Abu Dhabissa olisi Dubain lisäksi jotain muuta nähtävää mutta kuinka väärässä voi ollakaan! Pitäisi ehkä sittenkin harkita reissua sinnekin.

  • Anita 24.1.2018

   Tuo Jebel Hafeet -vuori ja aavikon sekä kameleiden näkeminen olivat kyllä hienoja elämyksiä. Kirjoitan vielä tällä viikolla uuden postauksen mm. Unescon maailmanperintökohteesta Al Ain Oasiksesta, joka sijaitsee tuon vuoren alapuolella Al Ainin kaupungissa. Abu Dhabissa muuta hienoa nähtävää on esim. Sheikh Zayed Grand Mosque ja joulun alla avautunut Louvre (kyllä Pariisin Louvren sisar!). Ja onhan Abu Dhabissa formularata ja Ferrari World ja Abu Dhabi Marina jne…Dubain ja Abu Dhabin emiraatit (omat valtionsa) vaativat kyllä ihan omat reissunsa tai yhteensä pari viikkoa aikaa, jos haluaa oikein koluta! Aavikkoyöpymishaavetta mietin että jos joskus vaikka Marrakechissa, joka on yksi haavekohde. 🙂

 • Sandra 24.1.2018

  Aavikkoretki on ainakin näillä näkymin ainoa juttu, joka kiinnostaisi tuolla maailman kolkassa. Ehdottomasti haluaisin kokea teltassa nukkumisen tähtitaivaan alla ja illallisen nuotion loimutessa.

  Villikameleita on tullut nähtyä, mutta silti olisi mielenkiintoista nähdä niitä uudestaan alkuperäisessä elinympäristössä.

  • Anita 26.1.2018

   Kiitos Sandra kommentista! Julkaisin juuri uuden postauksen kohteena Unescon maailmanperintökohde Al Ain Oasis sekä sitä vartioivat Al Jahili -linnoitus, jos muu kuin bling bling tuolla maailmankolkassa kiinnostaa! 🙂 Villikamelit on omassa ympäristössään hyvä – en edes halunnut nähdä niitä turistikäyttöön valjastettuna.
   Tässä suora linkki uuteen postaukseen: https://mytinytraveljournal.fi/_matkat/al-ain-oasis/

 • Mika / Lähtöportti 24.1.2018

  Aavikoissa on jotain kiehtovaa! Joskus kuvittelin ne todella tylsiksi paikoiksi, mutta lumouduin nähdessäni ensimmäistä kertaa aavikkomaisemaa Brasiliassa. Siellä Jericoacoaran rantakylä tiettömien dyynitaipaleiden takana oli kyllä omanlaisensa paratiisi. Jos tulee joskus lähdettyä emiraattien suunnalle, niin ehdottomasti haluan tehdä aavikkoretken, täytyy vaan ilmeisesti olla tarkkana hyvän retkenjärjestäjän valinnassa.

  • Anita 26.1.2018

   Jotain kiehtovaa niissä kyllä on, siksi aionkin tehdä edelleen ”aavikkobongausta” kun matkustan sellaiseen maahan, jossa on mahdollisuus. Emiraateissa on kyllä varmasti valinnanvaraa retkille, kunhan tosiaan muistaa tuon tarkkuuden järjestäjän valinnassa! Varmasti moni bloggari on käynytkin, joten vinkkejä luulisi löytyvän.

 • Suunnaton 27.1.2018

  Harvemmin näkee kamelinkuljetusautoja 🙂 Hauska tuo kuva!
  Olen yöpynyt aavikolla kahdesti. Ensimmäinen kerta oli Marokossa, kun teimme Marrakeshista käsin kahden päivän retken Saharan laitamille. Käsittämättömän upea tähtitaivas ja kamelinhajuiset viltit jäivät hyvin mieleen Siitä voi lukea tarkemmin täältä: http://suunnatonmatkablogi.pallontallaajat.net/2018/01/15/matkavinkit-marokkoon/
  Toinen kerta oli Jordanian Wadi Rumissa. Yöpymiskokemus ei ollut ihan niin upea kuin Saharassa, mutta muuten Wadi Rumin autiomaassa kiertely oli ehdottomasti hieno kokemus. Wadi Rumista voi lukea täältä: http://suunnatonmatkablogi.pallontallaajat.net/2017/05/10/wadi-rum/
  Sahara ja Wadi Rum ovat keskenään tosi erilaiset. Sahara on perinteisempi aavikko hiekkadyyneineen, kun taas Wadi Rumia rytmittää hienot kalliot. Punaiset hiekkadyynit ja erikoiset kalliot tekevätkin Wadi Rumista aika lailla Marsin oloisen.

  • Anita 30.1.2018

   Oi kiitos näistä vinkeistä ja linkkauksista! Marokko/Marrakech on houkutellut jo jonkin aikaa, joten käyn mielellään lukemassa retkestä lisää! Tuo kamelikuva oli kyllä ihan onnistunut, varsinkin kun otin sen liikkuvan auton kyydistä! 😀

Leave a Reply