Suklaa hurmaa: Freakshake à la Anita

Inspiraatiota

Suklaa on aina hyväksi, erityisesti syksyllä kun ulkona piiskaava sade meinaa synkistää. Freakshake eli friikkipirtelö Maltalla JAR-kahvilassa jäi kummittelemaan mieleeni, tein tietenkin soveltavia kokeita kotikeittiössä.

Perheeni mieltymykset tuntien (ja osin arvaillen, koska lasten kohdalla voi aina olla, että ”tänään tykkään enemmän Nutellasta mutta olisin halunnut kuitenkin toffeeversion”, tai jotain siihen suuntaan), valmistin herkusta toffee- ja pähkinäsuklaaversiot.

Tässä testikeittiön perusteella laaditut ohjeet Nutella- ja toffeeversioihin. Jos pidät enemmän jostain muista mauista, esimerkiksi kookoksesta, Oreo-kekseistä tai vaikka popcornista, voit versioida ohjeesta ihan omanlaisesi freakshaken. Vain mielikuvitus on rajana! Ohjeet on laadittu niin, että niillä täyttää n. 4 dl:n kokoisen tölkin, mikä on melkoinen mutta juuri niin friikki annos kuin voi olla. Jos haluat tehdä pienemmät versiot vaikka juomalaseihin, niin voit toki vähentää ainesten määrää.

Pähkinä-suklaa (Nutella) -freakshake (2 annosta 4 dl:n tölkkeihin)

  • 1 litra vaniljajäätelöä
  • 2 dl maitoa
  • 2 dl kuohukermaa
  • 0,5 tl vaniljasokeria
  • pähkinäsuklaalevitettä, esim. Nutella
  • suklaakastiketta
  • 1 patukka Geisha-suklaata

Toffee-freakshake (2 annosta 4 dl:n tölkkeihin)

  • 1 litra vaniljajäätelöä
  • 2 dl maitoa
  • 2 dl kuohukermaa
  • 0,5 tl vaniljasokeria
  • 1 prk valmiiksi karamellisoitua makeutettua maitotiivistettä
  • kinuskikastiketta
  • 1 patukka Twix-suklaata

Suklaa paloina: Geishat ja Twixit paloiteltuna friikkipirtelön koristelua varten

Tarjoiluun

  • n. 4 dl:n lasipurkit
  • paksut pillit
  • pitkät lusikat
  • lautaset
  • servetit (jotka tätä syödessä liimautuvat kätevästi ainakin lasten sormiin ja suupieliin)

Ja sitten ohje Nutella-versioon:

  1. Pese purkit hyvin ja kuivaa ne.
  2. Laita vaniljajäätelö tehosekoittimeen ja anna sen sulaa huoneenlämmössä sillä aikaa, kun teet muita valmisteluja.
  3. Pilko suklaapatukka pienemmiksi noin 0,5 cm:n paksuisiksi paloiksi.
  4. Vatkaa kuohukerma vaahdoksi ja mausta se vaniljasokerilla. Laita vaahto odottamaan jääkaappiin.
  5. Sivele purkin pohjalle, sisäreunan alle ja sisäseinämiin paksuina viiruina Nutellaa esimerkiksi veitsen avulla.
  6. Sivele levitettä myös purkin suun ulkopinnalle yläreunaan, ja painele ulkopintaan kiinni suklaapatukan palasia.
  7. Sekoita jäätelön sekaan maito ja loraus (noin 0,5 dl) suklaakastiketta.
  8. Kaada jäätelöseos purkkeihin.
  9. Pursota jäätelön päälle kunnon pallo kermavaahtoa.
  10. Valuta kermavaahdon päälle suklaakastiketta viiruina.
  11. Viimeistele koristelemalla kermavaahto ja tarjoilulautanen karkin palasilla ja suklaakastikkeella
  12. Tarjoile pitkän lusikan ja paksun pillin kanssa.

Kohta maistuu suklaa! Purkit on nyt vuorattu Nutellalla ja toffeella.

Toffeeversio:

Valmista toffeeversio samalla tavalla, mutta korvaa pähkinä-suklaalevite karamellisoidulla maitotiivisteellä, suklaakastike kinuskikastikkeella ja Geisha Twixillä.

Arvatkaa vaan, tuliko tästä sunnuntaipäivän yllätysjälkiruoasta menestys? Esiteini totesi huokaillessaan, että tämä korvaa 5 karkkipäivää!

Toimii esimerkiksi tyttöjen (herkuttelu)illassa, jossa kaloreita ei lasketa.

Lastenkutsuillakin tämä on varma vetonaula, ehkä hieman pienempänä versiona, koska sokeripärinä on taattu! Poika tilasikin näitä jo omille synttäreilleen.

Kokeilitko? Kerro millaisia hurjia herkkuversioita omassa keittiössäsi loihdit ja mihin tilanteeseen!

No Comments Write a comment

Matkoista ja kauniista asioista inspiroituva copywriter, toimittaja ja yrittäjä.

No Comments

Leave a Reply