Kun kesäfiilis löytyi 50 metrin päässä kotoa

Inspiraatiota

Varoitus: seuraavassa kahdessa tai ehkä useammassakin virkkeessä tulevat kaikki mahdolliset kesän alkuun liittyvät kliseet!

Alkukesä on aina ihanaa aikaa. Rakastan sitä tunnetta, kun näen koivuihin puhkeavat lehdet, ja kun jostain leijailee ensimmäisen kerran vastaleikatun nurmikon tuoksu.

Nyt kun kesä saapui jotenkin yllättäen ja aikaisin, ovat kaikki viikonloput työviikon jälkeen tuntuneet rentouttavilta minilomilta, vaikka olen viettänyt ne ihan kotona.

Kotona sitä vaan helposti jumahtaa viikonloppuisin siivoamaan sisällä tai puuhastelemaan puutarhassa. Nyt olen yrittänyt sulkea silmäni sisätiloilta sekä nauttia elämästä, oleilusta ja ”ulkoruokinnasta” omalla pihalla.

Viikonloppujen ”lomaohjelma”

Pienet pyöräretket tai kävelyretket ovat olleet viimeisten viikonloppujen ”lomaohjelmaa”.

Kun olen ottanut kameran mukaan, on tullut pysähdyttyä ihan eri tavalla katsomaan heräävän luonnon yksityiskohtia. Polkupyörälläkin viilettää helposti ohi!

Nämä kuvat on otettu muutama viikko sitten 50 metrin päässä kotoa.

Tuomi alkoi juuri avata ihanasti tuoksuvia kukkiaan. Koivut olivat juuri puhjenneet lehteen. Se keväänvihreys on jotain upeaa – parempaa kuin myöhemmin kesällä, kun vihreys tummentuu ja laimenee.

Tien varressa on riippakoivu, jonka lehvästön läpi auringonvalo siivilöityy aina kauniisti, aamuin illoin.  On tämä kotitie aika ihana tie tallata!

Tuli ihan tunne, kuin olisin palmujen katveessa, kun kuvasin pihlajan lehtiä valoa vasten!

Nuppujaan avaavat puut ja pensaat oikein uhkuvat ”täältä tullaan kesä” -fiilistä.

Haavan ruosteenvärinen runko ja männyn avautuvat kukat toivat kontrastia kaikelle vehreydelle. Kuinka montaa eri sävyä vihreää voikaan olla olemassa!

Sitä oikeaa kesälomaa odotellessa

Nyt tuomi on lakannut jo kukkimasta ja koivussa on iso lehti. Toivottavasti sitten kun pidän varsinaisen kesäloman, tämä ihana kesä jatkuu. Olen niin syvästi kesäihminen. Olen syntynyt kesällä, johtuukohan se siitä?

Vaikka kotini maaseutuympäristö on ihana, on listalla tulevalle kesälle toki muitakin suunnitelmia kuin kotilomailu. Ei tosin mitään lukkoon lyötyä vielä.

Kotona työskentelevänä pystyn olemaan ihan oikeasti lomalla vasta, kun vaihdan maisemaa. Silloin eivät nurkissa pyörivät pölypallerot houkuttele ottamaan imuria käteen, saa istua usein valmiiseen pöytään ja fiilistellä paikallista elämänmenoa, missä tahansa päin maailmaa sitten onkin.

Oletko sinä onnistunut löytämään lomafiiliksen ihan läheltä – jopa kotoa?

 

 

 

6 Comments Write a comment

Matkoista ja kauniista asioista inspiroituva copywriter, toimittaja ja yrittäjä.

6 Comments

 • Terhi 28.5.2018

  Ah, vastaleikatun ruohon tuoksu. Kunpa tämä kesä vaan jatkuisi eikä loppuisi kesäkuussa.

  • Anita 2.6.2018

   Toivotaan, ainakin näyttää hyvältä! Suljen korvani kaikilta huonon sään ennustusmanauksilta! 😀 Ja otan asenteen, että jos sataa, niin voi lueskella vaikka matkablogeja ja haaveilla reissusta jonnekin!

 • Heidi / Fiiliksiä & hetkiä 2.6.2018

  Tämä on niin totta! Mulle on kans suurinta hupia hyvin usein lähiluonnon fiilistely ja ihmettely, aina löytyy jotain uutta. Monesti käyn ihan vaan pienen kävelyn lähimetsässä ja silti tuntuu, kun olis ollut kauempanakin lomalla 🙂 Ihania fiiliskuvia myös 🙂

  • Anita 3.6.2018

   Kiitos! Tulee ihan eri tavalla tarkkailtua myös lähiluonnon yksityiskohtia, kun ottaa kameran mukaan. Ja saattaa tosiaan löytää ihan uuttakin! Kiitos kommentistasi!

 • Virpi/Hätälasku matkablogi 3.6.2018

  Kesä tuli tosiaan tänä vuonna yllättäen. Ja yhtäkkiä oli tuomi kukkinut (itse asiassa olin reissussa juuri silloin ja tuomen kukat jäivät tänä vuonna itseltäni tuoksttelematta). Olen myös kesäihminen henkeen ja vereen, toivon todella että tämä ihana kesäinen sää jatkuu koko kesän.

  • Anita 4.6.2018

   Mulla käy joka vuosi oman pihan pionien kanssa, että ne alkavat kukkia juuri silloin, kun olemme lasten kanssa mummolassa. Tänä vuonna ei varmaan ole sitä vaaraa, kun ne ovat jo nupullaan ja kukkivat varmaan kuukautta aiemmin kuin normaalisti. Toivottavasti tämä ihana kesäsää tosiaan jatkuu! Kasvien puolesta toivon, etä sataisi parina yönä. Mut just öisin, ei päivisin. 😀

Leave a Reply